Kärleken till antika möbler

Det är inte enbart det städande och fläckfria som jag älskar. Det finns lika mycket kärlek hos mig för det gamla och antika. Saken är ju den att det inte nödvändigtvis behöver vara så att ett antikt föremål är smutsigt, snarare kan det vara riktigt rent och vackert. Jag tror att många missar det när det gäller antika möbler och föremål, att de avfärdar dem direkt som något gammalt, slitet och smutsigt. Det som är glädjande att se är att jag inte är ensam om min förkärlek till det gamla, det finns många människor där ute som faktiskt gärna skyltar med passionen och intressen för antika föremål, som Apollo Makih, på bloggen Apollo Antik.

I mitt hem går det att hitta många olika typer av äldre möbler, och jag har själv noterat hur jag hela tiden fyller på med de här föremålen. Det jag allra främst gillar med dem är att det finns en historia bakom dem, och de är unika i sig själva. För visst kan det vara så att själva möbeln har gjorts i flera upplagor, men eftersom att de är antika så har de används och slitits på sitt unika sätt, vilket gör dem till unika möbler som inte går att hitta någon annanstans i världen. Att ha en sådan möbel hemma, som du är medveten om att du är ensam om i världen, är en häftig känsla. Att det samtidigt passar in bra i inredningen och att jag fortsätter att använda möblerna gör att de får en väldigt praktisk funktion, samtidigt som de är en markerande och utstickande del av ens hem.

Tor / 12 februari, 2015 / Okategoriserade

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *